This recipe is from my sister Daniela.
These cookies are very simple to make and they are ready to eat in about 30 minutes.
Ingredients
350 grams all porpouse flour
150 grams butter
150 grams sugar
20 grams cocoa powder
2 eggs
1/2 teaspoon vanilla
1 pinch of salt
1 baking powder
Preparation
Preheat oven 180° C and prepare a baking tray lined with parchment paper.
In a bowl of a stand mixer combine all the ingredients until well combined.
Transfer the dough on a surface dust with flour. Divide the dough in two pieces and add the cocoa powder only in one, knead until well colored.
With a rolling pin roll the two pieces of dough into rectangle, about 1 centimeter thickness.
Stack the rectangles and roll up.
Cut the cookies about 1 cm thick. Shape like a bean and place on the baking tray lined two inches apart.
Bake 15 to 18 minutes.
Preparazione
Scaldare il forno a 180° e foderare con carta forno una teglia.
Nel mixer versare tutti gli ingredienti e azionare fino ad ottenere un composto amalgamato. Versare l'impasto sulla spianatoia infarinata e lavorare velocemente con le mani per rendere l'impasto omogeneo. A questo punto dividere l'impasto in due e aggiungere il cacao amaro ad una parte e impastare ancora fino a quando il colore è uniforme. Nel caso l'impasto fosse troppo morbido riporlo qualche minuto in congelatore.
A questo punto stendere con il mattarello i due impasti ad ottenere due rettangoli, sovrapporli e arrotolare per formare un cilindro.
Tagliare a rondelle spesse circa 1 cm, dare una forma leggermente arcuata e allineare i biscotti sulla teglia prima preparata, distanziandoli bene uno dall'altro.
Infornare e cuocere dai 15 ai 18 minuti.
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