Translate

domenica 29 marzo 2015

Pasta cooked like risotto with carrots and zucchini




Ingredienti


3 cups of pasta ditaloni rigati
2 zucchini cuts into1/2 inch pieces
2 carrots cuts into1/2 inch pieces
1 shallot finely chopped
small knob of butter
olive oil
parmesan cheese
1 liter vegetable or chicken stock
2 tablespoons white wine as you like
Preparation

In a saucepan, bring stock to boil and keep it at a bare simmer.
In a separate pan, heat the olive oil and add shallot, carrots and zucchini, over moderate heat and stirring for 5 minutes.

Add the pasta and cook for 2 minutes over moderately-higt heat.
Add the wine and let it evaporate.
Now add 1 cup of stock and cook at a vigorous simmer, stirring for 3-5 minuttes or until the stock is absorbed.
Add more stock, 1 cup at the time, stirring and simmering, until absorbed and pasta is cooked "al dente". Remove from heat and add parmesan.
Stir in cream with butter. Stir well. Place a lid on the pan and allow to sit for 2 minutes before serving.

1 commento:

  1. Estive a ler as suas receitas e tem pratos fabulosos, e um aspecto bom, confio em si, e vou tentar adaptar algumas à cozinha.
    Quero dar-lhe os parabéns pelo blog pois é muito bom.
    Tenho um blog que gostava que conhecesse. O Peregrino E Servo.
    PS. Se desejar fazer parte dos meus amigos virtuais esteja à vontade decerto que irei seguir também o seu blog.
    Que haja paz e saúde no seu lar.
    Com votos de saúde e grandes vitórias para sua vida.
    Sou António Batalha.

    RispondiElimina